Resebloggar från Travellerspoint

Påsk(inl)ägget!

GLAD PÅSK KÄRA VÄNNER!

Känns så himla avlägset att det är påsk idag. Det enda som påminner om att något är i görningen är att det är dålig uppslutning på sjukhuset. På skärtorsdagen (alla kirurgers egna dag), var många lediga. Man fick välja lite själv om man vill vara ledig eller inte. Vill man jobba får man ta ut den ledigheten en annan dag. Det var nästan lika öde som under strejkdagarna. De vitkaklade lokalerna ekade tomma, takfläktarna var avstängda och av 40 sängar på avdelningarna var tre, fyra stycken upptagna. På IVA var det också nästan tomt. Sir menade att det var ju mest kristna som låg där, så de har väl försvunnit. Vet inte alls hur han tänkte där. De brukar inte se så stöddiga ut IVA-gästerna, knappast så att de packar ihop sitt pick o pack för att åka på påskmässa. Och varför det skulle vara majoritet kristna på IVA, när de är ca 20% av befolkningen, förtäljer inte heller historien. Ibland är han allt bra snurrig.

large_IMG_4237.jpglarge_IMG_4239.jpg
Vi pluggar på kliniken när vi väntar på patienterna - notera vilka jäkla diagnoser S lär oss. "Striatum-tå"

På långfredagen jobbade dock de flesta som vanligt, utom vi, som fick sluta tidigare, för att patienterna tog slut vid kl 13.30! Sen hade vi en lååång fredag. Slappade, sov, vilade, kollade film, kollade serier, åt glass, läste bok och när vi blev hungriga hämtade vi takeout från kantinen. Skön dag. Så idag på påskafton ville vi hitta på nåt efter jobbet... den enda aktivitet vi kunde komma på var SHOPPING!

large_IMG_4245.jpglarge_IMG_4247.jpg
Vi tog bussen in till stan!
large_IMG_4248.jpg
Där slog de huvudet på slogan-spiken!

large_IMG_4255.jpg
Nationellt kommunistmöte förbereds i Kannur.

large_IMG_4260.jpg
Suj tog med oss på tur kring Kannurs bakgator.
large_IMG_4259.jpglarge_IMG_4256.jpglarge_IMG_4261.jpg

Vi handlade var sin sari, ett könstigt påskägg, gick o fikade med Suj och shoppade MÄNGDER med smycken och hårklämmor. Mia kunde nästan inte hejda sig, utan köpte typ en av allt i hela affären. Sen åkte vi hem och gjorde påskpizza och drack påskpepsi! Mycket gott fakktess!

large_IMG_1189.jpg
Suj löser nånting med skräddningen av sarisarna.
large_IMG_1193.jpglarge_IMG_1194.jpg
large_IMG_4263.jpg

I påskägget kommer här några borttappade bilder från Kochi! Håll till godo :D

large_IMG_4218.jpglarge_IMG_4221.jpglarge_IMG_4187.jpglarge_IMG_4188.jpglarge_IMG_4213.jpglarge_IMG_4224.jpglarge_IMG_4228.jpg

Återigen - GLAD PÅSK!
Puss & Kram från oss!

Författat av Malin-Mia 10:42

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Glad Påsk till er! Vad roligt det är att på det här viset får vara med på er resa! Kan tänka mig att dottern gick bananas bland alla hårspännen och örhängen etc. För du har ju inga innan!!! Ni är så fina i era indiska kläder - riktigt eleganta! Fick ni tag i saris? När jag åkte upp till mormor ikväll så pratade man på radio om ngn som skulle uppträda i Umeå nu i början av april - Frida Sundemo! Visst var det hon som gick på er kurs? Här är fortfarande kallt - på nätterna upp under - 10 grader! Och snön har än inte försvunnit! Sitter i soffan och äter sushi! Och strax är det Robins! Snart är det ju en ände på er vistelse på sjukhuset! Och sett på nätet det fina hotellet ni ska bo på de sista dagarna! Där är det inte synd om er ser det ut som! Ha det fortsatt bra och hoppas ni får vara friska! Kramar i massor!

av Miamamman

Gilla på det där kommunist-trädet! Ett sånt ska jag ha i trädgården när jag blir stor!
Himla kul att ni fick det på kort!!

av Gustav

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint