Resebloggar från Travellerspoint

Sistakvällen-kvällen!

Ceremonier, perfekta sarees och tårta!

Hej! Innan vi säger nåt annat så vill vi tacka för alla fina, roliga och knasiga kommentarer (farfar Lars gav oss ett gott skratt med sin Kina-historia) som vi fått! Kul att ni läser och uppskattar att vi delar med oss av Indien-livet.

Äntligen är sista kvällen här! Vi har ju haft nedräkning nu ett tag och även om det känns sjukt gött att åka härifrån och softa på stränder i 10 dagar innan vi äntligen får åka hem till er igen så känns det samtidigt lite vemodigt. Var väldigt konstigt att säga hej då till alla idag, människor som man träffat dagligen nu i nästan 8 veckor och som man kanske aldrig mer kommer få se i hela sitt liv... skum känsla.

DSC09056.jpgDSC09052.jpg
DSC09053.jpgDSC09055.jpg
Malins rum

Sista dagen på KMC började med Clinical Club imorse där Malin äntligen skulle få hålla sin presentation som hon väntat på i typ 5 veckor. Ställde klockorna extra tidigt för att hinna fixa till sareesarna som vi efter mycket om och men nu skulle få använda. Hade tjuvtränat lite kvällen innan tillsammans med goodindiangirls.com med steg för steg instruktioner till hur man tar på sig en saree på rätt, bäst, snyggast och mest perfekta sättet. Just det där med perfekt har vi fått höra mycket så fort sarees kommit på tal, "It has to be perfect! Perfect length. Perfect folds". Ja ja har vi tänkt, så jädrans svårt kan det ju inte va att dra 6 meter tyg runt kroppen. Hrm... vi upptäckte snart att det faktiskt är rätt knepigt att få till alla de där varven och vecken och säkerhetsnålarna på ett snyggt sätt och så att man dessutom inte skulle råka tappa hela skapelsen helt plötsligt i en trappa. Oops. Rumpa och mage och allt.

large_DSC09061.jpglarge_DSC09071.jpg

När vi väl fått till det "perfect" och kom fram så var salen låst och inte en kotte syntes till. Va fan, ska det bli inställt nu när vi väntat så länge och planerat in avresa tills efter presentationen. Jäkla skit. Sujje såg surare och surare ut, och när vi väl kom in funkade inte projektorn. Det var inte bara lite tekniskt töntfippel som många föreläsare på läkarprogrammet ägnat sig åt i början av sina lektioner. Inget "Hur får man helskärm?" eller "Var är det nu man höjer volymen?". Detta var på riktigt. Kändes som att projektorn fått en psykos, eller en borderlinestörning. Allt Sujje och Mallan gjorde blev fel. Men ingen hade fortfarande kommit (15 minuter efter utsatt tid), så det var ju ingen panik. När Sujje sa besviket att vi nog får ställa in, började folket strömma in och projektorn fungera. Malin fattade micken och började presentationen. Efter en minut eller två hördes ganska mycket sprak i högtalarna -mikrofonen började fetglappa. Mia såg på Malin att det var jobbigt och hon blev frustrerad, men hon tappade aldrig fattningen, ingen tyckte att det var dåligt. Hon är ju så snygg att hon kan charma vem som helst!

large_DSC09076.jpglarge_DSC09077.jpglarge_8C3407492219AC681750E3BE798FDB2B.jpg

Presentationen gick bra, och sen var det dags för sista ronden, som traditionsenligt avslutades med fika i cafeterian. Vi hade med oss kladdkaka som blev väldans uppskattad. Vi hade också med en present till Sujje, en stor jättefin Sverigebok, som han tyvärr inte öppnade på plats, för det gör man inte i Indien. Suck. Men, men.

large_IMG_1336.jpglarge_IMG_1337.jpg
Sista Ronden! Låne-flipflops utanför IVA. Malin gör det i farten!

IMG_1358.jpgIMG_1357.jpg
Mia låtsas vara busy på mottagningen.

Nere på mottagningen fick vi några sista patienter till våra studier, innan Suj och Suh kom in och bad oss komma till EEG-rummet. När vi kom in hade de fixat överraskningshejdåfirande! Dekorerat med en stulen julgransdekoration, köpt present och beställt tårta från underbara bageriet Baker Boys - Chocolate Fantasy! Vi blev rörda, glada och mätta. Hela gänget på neurologen var samlade - Sujje, Suj, Suh, Jr Resident, AT-läkare och neurotech-studenter. Det blev en massa fotograferande i alla olika konstellationer och poser.

large_DSC09083.jpglarge_DSC09085.jpglarge_DSC09088.jpglarge_DSC09091.jpglarge_DSC09097.jpg

På eftermiddagen innan hemgång kallade Sujje in oss till sitt rum - det var dags för ceremoni. Sujje hade skrivit ut "Certificate of Training" som han högtidligt ville överlämna. Han har i dessa beskrivit vad vi gjort under våra 8 veckor, skrivit ut det på specialpapper, signerat och stämplat med både collegestämpel och sin egen stämpel, och därefter lagt dem i en stämplad plastficka. Det blir svårt för någon att hävda att det är oäkta. Sujje var väldigt nöjd med det högtidliga i situationen och ville givetvis föreviga den på bild.

large_DSC09099.jpglarge_DSC09101.jpg

Vi bjöd också in alla gamla AT-läkare som randat sig på neurologen under våra 8 veckor. Vi bjöd på kladdkaka och det blev ännu mer fotograferande.

large_DSC09104.jpg
Bästa, sötaste AT-läkaren!

Ikväll har vi städat och packat, lagat pizza och snart ska vi se på film. Imorgon har Dr H (sjukhuschefen) ordnat med en bil som hämtar oss 6.30. Tåget går 7.30 från Kannur och är framme i Alleppey runt 16-snåret. Vi har laddat med böcker, ljudböcker, podcasts, musik och matsäck.

IMG_1374.jpgIMG_1369.jpg
Kokosnötsmatsäcksfix!

Sist men inte minst Saree-kavalkaaaad!!

large_DSC09106.jpglarge_DSC09108.jpglarge_DSC09111.jpglarge_DSC09109.jpglarge_DSC09116.jpglarge_DSC09120.jpglarge_DSC09121.jpg

Författat av Malin-Mia 07:48 Arkiverat i Indien

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Tack igen för fina skildringar. Ha det nu så bra på er välförtjänta "semester". Vi ses nån gång när ni kommit åter till Sverige. Idag första dagen på nästan en månad utan sol. Iskallt och yrsnö i luften. Det är riktigt aprilväder. Men som ordstävet lyder: "aprilsnö är fåragö". Det är alltså dags att säga adjö till fåren.
Ha det så bra!

av Lars Bjergestam

Ni är ju så sjukt snygga i era sareeeesar! Helt perfekt skulle jag säga. Det verkar dock lite jobbigt att va oeberoende av sin vänstra arm som man verkar måsta hålla i stram pose. Hur gör tvillingmödrar undrar man genast? Och, vänsterhänta göre sig icke besvär?

av Madelene G

Hej
Så snygga och duktiga ni är, man blir varm och lite blöt i ögat när man läser och ser er. Verkar som att ni gjort ett starkt intryck hos era tillfälliga kompisar och kollegor. Förstår att det kändes konstigt att säga hej då när det varit ens vardag under ca 8 veckor. Ha nu en riktigt skön och lyxig avslutning på denna fantastiska resa med enormt mycket intryck och erfarenheter i bagaget. Ser framemot hemkomsten och att få höra mera historier.
Ta hand om er och ha det riktigt gott fram till hemresan.
Kramar

av Pappa Henrik

Va snygga ni är i era Sarees! Njut nu av härlig semester och lyx som ni är väl värda så ses vi snart hemma! Pusss

av lillasyster Linnea

Vilka uppleverser Ni får vara med on.Ni är så fina i alla Era nya kläder. Ni är så jätteduktiga. Fortsätt trevlig resa och var rädda om er Kramar från mormor Birgit

av Birgit Nilsson

Henrik och Linnea har redan sagt allt men måste ändå få säga att ni är sjukt snygga i era Saarisar. Det har verkligen varit ett nöje att följa er resa och upplevelser på och utanför sjukhuset. Kommer att sakna ert bloggande men ser fram emot er hemkomst och vetskapen att ni är hemma i kära Svedala. Njut av era sista dagar i Indien och njut av lite lyx och flärd det är ni verkligen värda. Vi kanske ka hoppas på ett blogginlägg till innan det tar slut??!
Kram mamma Eva

av Eva Bjergestam

Haha, ja, jag känner lite likartat... Kul med allt folk och att presentationen gick bra. Gillar fotomodellandet på slutet!

av Sanna

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Skriv dina Travellerspoint login upplysningar här

( Vad är detta? )

Om du ännu inte är medlem av Travellerspoint, kan du anmäla dig gratis.

Anmäl dig till Travellerspoint