Resebloggar från Travellerspoint

Utflykt del 4

semi-overcast 35 °C

När vi tröttnat gick vi därifrån, hem till middagen, som kocken hade lagat. Innan vi satte oss till bords fick vi en dansuppvisning av äldsta dottern , ackompanjerad av sexåringens ljusa stämma. Hon var verkligen duktig, och vi fick lära oss några moves!

Till middag bjöds det Chicken Briyani, fried chicken, små fried prawns, pappadam, pickle, yoghurtsås och varmt vatten. Till efterrätt payasam – varm mjölk med socker, kardemumma, cashewnötter och klippt spagetti. Allt var jättegott och det kändes som att vi aldrig mer skulle behöva äta.

I matkoman var det kollektivt zappande på tv’n. Bollywood-musikvideos blandades med cricket, eftertexterna på real steel, och ett animalplanetprogram om räkor. Efter en stund frågade mamman när vi brukar gå till sängs. Klockan var då halv tio. ”Kring tio” ljög vi lite försynt och alla skrattade. De såg nog hur trötta vi var. När vi börjat slappna av på rummet drabbade nästa äventyr oss. Som tur var hade vi med oss egna handdukar, annars hade äventyret kunnat sluta i chock och psykakuten. Det satt nämligen en spindel på den handduk som hängde i badrummet. En jääkligt stor rackare. Skitäcklig. Så då var det fullt pådrag igen. Hela familjen var uppe på vårt rum. Dr S slog och viftade med sin flipflop, sprang efter och jagade monsterspindeln som irrade runt på marmorgolvet. Äldsta dottern såg förfärat på och frugan hejade på sin man. Till slut träffade S mitt i prick och frugan fick skura golvet medan spindelns öde fortsatte ner i toaletten.
Vi lugnande ner oss och somnade till slut till surret från luftkonditioneringen.

DSC08823.jpgDSC08829.jpg

Författat av Malin-Mia 06:45 Arkiverat i Indien Kommentarer (0)

Utflykt del 3

semi-overcast 32 °C

Efter uppfräschningen var det fikadags. Nio olika varianter fanns att välja bland, den ena sötare än den andra. Det mesta smakade koncentrerat socker. Till det drack vi chai (som vi och diabetikerna dricker ”without”=utan 1 kg socker)

Efter sockerchocken blev vi djupintervjuade av den äldsta dottern. Hon är 11 år och går i sjätte klass. Hon gick sina första två skolår i Kanada, där Dr S och frugan då jobbade. Så engelskan var det minsann inget fel på! Hon frågade om allt möjligt, allt från vår familjesituation till historien om Titanic och varför vi har så många prickar. Vi ville fråga henne nåt tillbaka, så vi frågade om hennes favoritmat. Det var något som heter ”Maggi”, och som sedan skulle förklaras i all oändlighet. Vi förstod ganska fort att det handlade om snabbnudlar, men fortsatte ändå nicka artigt i säkert tio minuter. Därefter skulle vi leta maggi i alla små affärer längs vägen till ett tempel vi skulle besöka. Alla blev involverade i detta Maggi. Till slut hittade de något Maggiliknande, men typ en piratkopia. Det fick duga. Vi blev serverade detta nästa morgon.

I templet fick vi inte komma in. Endast hinduer. Det gjorde inte så mycket, för muren var bara en knapp meter hög. Och själva skjulet till tempel var kanske fem meter ifrån oss. Inne på tempelgården dansade en lustig gubbe med röd färg på sig. Han hade tomteskägg runt munnen och en frukthatt på huvudet. Han hade bjällror runt fötterna och höfterna så det plingrade när han dansade i takt till slagen som trumgubbarna spelade. Han dansade omkring med nåt svärd och lite eld och emellanåt tog han nåt krafs från hatten och slängde iväg. Detta kallas Theyyam och är nån hinduritual där det ibland också slaktas levande höns.

Ett par bilder från promenad i omgivningarna kring campus.

DSC08849.jpgDSC08845.jpgDSC08847.jpg

Idag var vi jäkligt trötta på allt. Vi ville så gärna ha en liten sovmorgon, eller ledig dag. Kom fram till att vi snart umgåtts med Sir varje dag i två veckor. Och på ronden förstår vi inga mediciner så vi får ingen helhetsbild. Och vi blir frågade frågor som vi inte förstår på grund av den ultrarapid Sir pratar i. När han säger svaret förstår vi inte heller. Så nu har vi tränat lite och ätit glass, det känns lite bättre. Speciellt när vi kollar på hotell där vi ska bo i Kochi nån helg, och nån resort till vår semester sista veckan :)

Kram från oss.

Författat av Malin-Mia 07:18 Kommentarer (1)

Utflykt del 2

sunny 30 °C

Tredje stoppet var vid ett sjukhus i Kannur, där han sprang in för att kolla på ett EEG lite fort, han var tillbaka på fem minuter. Därefter stannade vi till vid ”Brownies”, ett bageri där Dr S tog god tid på sig medan vi satt kvar inlåsta i bilen och höll på att dö. Det var som en ugn där inne!! När han äntligen kom tillbaka var vi genomblöta av svett, helt intorkade och kände oss inte superfräscha inför mötet med hans familj.

Fjärde stoppet var vid huset som han och hans fru håller på att bygga. De har designat det själva… utan ritning. ”It is all in my head”. Därför måste Dr S åka varje dag till bygget för att instruera snickarna vad och hur de ska göra. Annars gör de lite som de vill menar han. Han skuttade ut ur SUV’en och uppmanade oss att vara ”Very careful! Really careful! Ok?!” Själv var han försiktig med solen och tog på sig en liten, liten vit reklamkeps med gul skärm. En annan rolig huvudbonad såg vi på en av byggarna. Hon såsade runt i en gigantisk mössa gjord av tidningspapper. En hög strut med jääättestor rund skärm. Det blir nog ett fint hus, men det tar ännu ett år att bygga, eftersom de helgjuter massa grejer och bygger sten för sten, med cement mellan, innanför och utanpå.

Sista stoppet var vid en kokosnötförsäljare, som också sålde grammofoner och motorcykelhjälmar. Vi köpte var sin kokosnöt att dricka. Man fick dricka skitafort för sen skulle man visst dela den och äta inkråmet. Också jättefort, för vi hade ju bråttom, Dr S skulle ha klinik senare på eftermiddagen. Däremot tar man god tid på sig över gatan, "indians don't believe in zebra-lines".

Vi kom fram efter många om och men. Vi blev varmt välkomnade av hela familjen inklusive svärmor. Vi fick ”tang”, nån supersockrig apelsindricka, och sen till vår stora glädje frågade de om vi ville fräscha upp oss lite. Halleluja!

Bjussar på en dagens outfit också!

DSC08809.jpgDSC08810.jpgDSC08819.jpgDSC08821.jpg
Samtliga klädstycken från Sverige! Vilket alla frågar oss om på morgonen, "You bought this here?".

To be continued...

Författat av Malin-Mia 06:13 Arkiverat i Indien Kommentarer (0)

Hör nu på go vänner...

…så ska vi för er berätta ☺ Om denna utflykt vi var på i helgen. Vi började från skolan i Anjarakandy i Dr S röda indiska SUV. En SUV som han själv tyckte är inte så fin, men åtmistone billig. En TATA var det visst. Nåt indiskt märke tror vi. Det skulle ta ca två timmar till hans frus hem, så vi kände att vi kanske skulle gå på toaletten först, vilket är ett litet projekt på sjukhuset. Man får säga till nån, som får säga till en annan att hämta nyckeln till sömnlab. Där låser man sig in, och finner en toalett man kan få använda. Att de använder ordet ”arrangera” för allt förstår man… allt är ett meck. Så vill man gå på toa får man fråga nån, som sen kan ”arrange for you to go to the toilet”

Vi gav oss av sen, genom byn Chakkarakal, som ligger nära skolan. Där visade han oss några ställen vi kan handla på, tex klädbutiken ”Liza”. ”You look in the window, if you like you buy”. Man behöver inte kolla på nåt annat anser han, de har såklart hängt de finaste i skylten!

Nästa stopp var vattenmelon-inköp hos en av Dr S patienter. ”My favorite fruit, I eat every day, actually very tasty. The small ones have a minimum guarantee, big ones not so tasty”

Innan nästa stopp berättade han att 80% av alla i Dubai är Keraliter, de är välutbildade här och i mellanöstern är det tydligen bättre betalt. En keralit ska nu bygga Indiens största varuhus i Kochin i södra Kerala. Han är tydligen rikast i Dubai. ”Soo much rich is he”. Den öppnar 10e mars, så vi ska försöka besöka den, kanske när gusten kommer, om vi kan få nån dag ledigt.

Fortsättning följer... Detta var bara första fjärdedelen av det vi skrivit, och då har vi inte ens kommit till dag två!

Kram och godmorgon!

Författat av Malin-Mia 19:24 Kommentarer (1)

This is India

Nu känner vi att vi nästan har vart med i en bollywood-film i två dagar. Eller en dokumentär om landet. Igår åkte vi efter jobbet med Dr S till hans frus barndomshem, där hela hans familj hälsade oss hjärtligt välkomna. Vi har åkt mycket bil de senaste dagarna, sett massor med grejer längs vägkanten, vackra saker och svindlande vyer. Och ätit mycket indisk mat. Vi har haft roliga indiska paraplyhattar på oss för det har man i en indisk familj på utflykt. Vi har druckit vatten ur deras brunn och fått panik och mardrömmar över vad för göttiga parasiter och pseudomonas och legionella som kan ha gömt sig i det vattnet... Här kommer lite bilder, för vi saknar ord för tillfället.

IMG_3969.jpgIMG_3970.jpg
Vi bakade kladdkaka o hade med.
IMG_3975.jpgIMG_3973.jpgIMG_3971.jpgIMG_3976.jpgIMG_3980.jpgIMG_3984.jpgIMG_3995.jpgIMG_3992.jpgIMG_3986.jpgIMG_3999.jpgIMG_3997.jpgIMG_3985.jpgIMG_4005.jpgIMG_4006.jpgIMG_4015.jpgIMG_4016.jpgIMG_4022.jpgIMG_4028.jpgIMG_4038.jpgIMG_4045.jpgDSC08706.jpgDSC08731.jpgDSC08729.jpgDSC08730.jpgDSC08743.jpgDSC08745.jpgDSC08764.jpgDSC08769.jpgDSC08798.jpgDSC08780.jpgDSC08804.jpgDSC08807.jpgDSC08808.jpgIMG_4010.jpgIMG_4011.jpgIMG_4019.jpgIMG_4096.jpgIMG_4099.jpgIMG_4097.jpg

Författat av Malin-Mia 07:16 Kommentarer (4)

(Inlägg 16 - 20 af 33) « Sida 1 2 3 [4] 5 6 7 »