Resebloggar från Travellerspoint

Fullspäckad dag

Hej på er!

Tänkte bara meddela att första riktiga dagen på kliniken nu är avklarad, pjuh det gick fint! Sen har vi varit i Kannur town också, och läst på om massa saker som Sujith frågar oss om på ronden :P så nu är vi trötta och ska sova.

Puss & Kram

Författat av Malin-Mia 08:19 Arkiverat i Indien Kommentarer (0)

Ljus i mörkret

sunny 30 °C

Vi har nu precis kommit tillbaka från middag tillsammans med våra nya indiska tjejkompisar.
Igår när vi skulle ut och strosa lite på campusområdet så började vi prata med ett gäng tjejer som stod och tittade på samt spelade badminton.

IMG_3872.jpg

De är lite blyga här men vi har börjat hälsa på alla vi möter och då skiner de upp och ler med hela ansiktet! Och sen hör man lite fniss bakom sig när man passerat.
Iallafall så tjötade vi på med dem och två av dem tog oss sedan med på en liten promenix i palmdjungeln. Otroligt vackert!

B0A2CFCB2219AC6817270FA6E88CFA07.jpgDSC08642.jpgIMG_3867.jpgIMG_3866.jpg

Tjejerna är precis som oss. De läser 4:e året på läkarprogrammet (okej nästan som oss), pillar med sina telefoner, fnissar och kikar på killar. De verkar också ha lite samma inställning till plugget som oss, alltså läser inte i onödan. Sover hellre, eller kollar på film. Och har fint hår, med kokosolja i.

Vi har tidigare beklagat oss över att vi är så bleka. Folk kan ju inte direkt missa oss i matsalen... Men nu har det gått ett steg längre, vi är ta mig sjutton självlysande också! På vägen från matsalen så blev det strömavbrott vilket alltså betyder kolsvart, tjockt mörker. Men inte kunde vi gömma oss inte, nej nej en grupp kvinnor som vi mötte fnissade och hälsade glatt godnatt.

DSC08644.jpgIMG_3863.jpg

Dagens ord: Billu billu - Notan
Dagens mat: Rishög med gömd kyckling - Chicken biriyani

Shubba raathri!

Författat av Malin-Mia 06:33 Arkiverat i Indien Kommentarer (1)

Dagens outfit

IMG_3890.jpgIMG_3889.jpgIMG_3881.jpgIMG_3882.jpgIMG_3884.jpgIMG_3887.jpg

Författat av Malin-Mia 01:42 Kommentarer (3)

Som Sahlgrenska fast annorlunda.

Ett litet inlägg om sjukhuset.

Vi önskar att vi gjorde en observationsstudie istället. Att vi bara kunde få vara med och gå runt på ronder och träffa patienter. Det är himlans häftigt att det är som hemma... fast annorlunda. Första intrycket var att det var ett rivningshus. Ingen belysning, tomt på folk och väggarna är smutsiga av den röda sanden utanför. Troligen blir det annorlunda när strejken är över och personal och patienter får komma hit igen. Och likaså de 2000 studenterna.

IMG_3853.jpg

Några patienter finns dock kvar, de som redan låg inne och inte kunde skickas hem. Några små observationer:

Beroende på vad man är villig att betala för sin vård så kan man få olika fin sängplats. Vissa har ett stort privat rum med plats för hela sin familj, medan andra ligger på en avdelning som bara är ett stort rum med 30 sängar bredvid varandra. Ungefär som man ser fältsjukhus på film.

På IVA har de 40 platser - 20 medicin och 20 för kirurgi. När man går in spritar man inte händerna, men man tar av sig skorna och byter till låne-flipflops. Om det inte finns några flippisar kvar går man barfota. Patienterna är uppkopplade ungefär som hemma, men verkar ovanligt med trach för att hjälpa andningen. Men nog sondmatas de och profylaxas med massor av antibiotika, jodå. De vet inte ens själva varför de ger alla antibiotika, det känns ju lite sådär.

IMG_3857.jpg

När man ska ringa sin överläkare säger man "I have to call my Sir".

Ingen säger tack. De vet knappt hur man säger det på malayalam, det lokala språket.

Läkarna har inga sjukhuskläder, utan skjorta/chinos om man är man och matchande tunika/byxor/sjal-set om man är kvinna.

Journalerna skrivs för hand på engelska.

Alla pratar väldigt formell, artig nästan lite gammalmodig engelska.

Det finns en akademisk del för medical college. Fem våningar, en för varje år man läser. Underst är anatomi, dissektionssalar och biokemilab. De övre våningarna är rättsmedicin, patologi, mikroskopisalar och överst community health - typ samhällsmedicin. Där finns också ett stort bibliotek och läsplatser i två skilda salar för studenter respektive interns/läkare.

Tills vidare. Kram och hej.

Författat av Malin-Mia 21:31 Kommentarer (1)

Masala Dosa

Skulle äta frukost i canteenen här på sjukhuset imorse, man fick inga menyer utan de kom fram och frågade vad vi ville ha.
- Öööööhm...... , svarade vi. Va sjutton finns det och vad ska man äta?! Försökte snabbt slänga ett öga på vad de runt omkring åt men blev inte mycket klokare.
- Dosa? Frågade de då.
- Yes yes! Utan någon som helst aning om vad vi just beställt.
Men in kom någon tortillabrödsliknande fyllt med en potatis- och grönsakscurry samt två olika röror att doppa i, gott! Och mättande. Det är stora portioner här so far. Igår när vi åt med de som hämtade oss från flygplatsen frågade de mig (Malin) om jag alltid åt så lite? :P Själv tyckte jag att jag ätit massor, dessutom enbart med högerhanden så det var ju en ansträngning bara att få in maten i munnen utan att skämma ut sig totalt.

Nu får vi se vad det blir för matupplevelse till lunch, undrar om de har menyer då? Annars kör vi kanske samma stajl som imorse, funkade ju fint!

Och just det, frukosten kostade knappt 6 kr.

Veendum kaanaam

DSC08604.jpgDSC08603.jpg

Författat av Malin-Mia 23:30 Kommentarer (3)

(Inlägg 26 - 30 af 33) « Sida 1 2 3 4 5 [6] 7 »